Younes draagt met goal en assist bij aan Duitse monsterzege; hattrick Lewandowski

10-06-2017 22:35
14

Duitsland heeft zaterdagavond gehakt gemaakt van San Marino. In Nürnberg werd het dwergstaatje met 7-0 geklopt. Sandro Wagner tekende voor een hattrick tijdens het WK-kwalificatieduel en ook Ajacied Amin Younes was trefzeker.

Hoewel bondscoach Joachim Löw geen beroep deed op zijn allergrootste sterren, was er voor aanvang van de clash tussen de regerend wereldkampioen en San Marino maar één vraag: hoe groot zou de uitslag worden? Bij rust stond het 4-0. Julian Draxler opende na elf minuten de score, Wagner maakte er daarna twee en doelpunt nummer vier kwam op naam van Younes. Voor de Ajax-aanvaller was het de eerste keer dat hij in de basis stond bij Die Mannschaft. Younes leverde ook de assist bij de 3-0.

Na de pauze liep de score op naar 7-0. Binnen een paar minuten scoorde Shkodran Mustafi. Daarna hield Duitsland zich een kwartier koest. In de 72e minuut kopte Julian Brandt de 6-0 binnen. Het slotakkoord kwam op naam van Wagner. De spits van TSG Hoffenheim maakte zo zijn hattrick compleet. Younes stond uiteindelijk de volle negentig minuten op het veld.

In WK-kwalificatiepoule C speelden Noorwegen en Tsjechië ook tegen elkaar. Die wedstrijd eindigde in 1-1. Duitsland gaat fier aan kop, met 18 uit 6. Nummer twee Noord-Ierland heeft vijf punten minder.

Bij Polen, dat op de eerste plek staat in kwalificatiepoule E, was Robert Lewandowski de man van de avond tegen Roemenië. De superspits verzorgde de gehele productie: 3-1. Lewandowski scoorde in de 29e, 57e en 62e minuut. Polen heeft zestien punten uit zes duels. Nummer twee Montenegro won met 4-1 van Armenië. Stevan Jovetic tekende voor drie doelpunten.