Cruijff verrast met carrièreswitch: 'Grote verantwoordelijkheid met zijn naam'

Cruijff verrast met carrièreswitch: 'Grote verantwoordelijkheid met zijn naam'

Gepubliceerd: woensdag 14 juni 2017 om 09:12wo 14-06-2017 om 09:12

Jordi Cruijff is de nieuwe hoofdtrainer van Maccabi Tel Aviv. De zoon van de legendarische nummer veertien was actief als technisch directeur bij de Israëlische club en schuift nu dus een plekje door.

"Ik ben blij en enthousiast over mijn aanstelling als trainer van Maccabi", reageert Cruijff, die ook werd genoemd bij FC Barcelona, op de clubsite. "Ik begin aan mijn zesde jaar bij de club en ben mij goed bewust van de verwachtingen van de eigenaren en de fans. Ik ben gemotiveerder dan ooit om aan deze verwachtingen te voldoen."

De aanstelling van Cruijff hing al in de lucht, maar is toch enigszins verrassend. Hij komt voor het eerst op eigen benen te staan als trainer, al was de oud-speler van onder meer FC Barcelona, Manchester United en Deportivo Alavés begin dit jaar wel even interim-coach bij Maccabi. Hij bleef toen negen duels ongeslagen met de ploeg, waarna hij weer een stapje terugdeed.

Nu neemt Cruijff dus definitief het stokje over. Hij vervangt Lito Vidigal. "Ik voel dat dit het moment is voor de volgende stap voor hem", zegt eigenaar Mitch Goldhar. "Ik weet dat hij een grote verantwoordelijkheid voelt als drager van de naam Cruijff. Een naam die symbool staat voor grote prestaties in het voetbal."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws