Transfer van Ajax naar Monaco leverde complicaties op: Zat echt even in dip

Transfer van Ajax naar Monaco leverde complicaties op: "Zat echt even in dip"

15-06-2017 22:21
24

Anderson López verlaat Ajax definitief voor AS Monaco. Het achttienjarige talent tekent een vijfjarig contract bij de Monegasken en was zelf ook verrast door de interesse.

"Dan ben je wel even verbaasd als je zaakwaarnemer belt dat AS Monaco wilt dat je komt", zegt de jonge aanvaller in gesprek met het regiomedium HoogenLaag over het moment dat hij voor het eerst van de belangstelling hoorde. De weg naar het tekenen van de contracten liep echter niet soepel vanwege fysieke problemen, zo vertelt hij. 

"Eind mei zijn wij, mijn ouders en mijn vriend Diyar naar Monaco geweest. Het was er fantastisch, we zaten in een hotel met zicht op het stadion en de haven. Ik ben vervolgens gekeurd, maar daar kwam ik in eerste instantie niet doorheen. Op de MRI-scan was schade aan mijn knie te zien. Er kon nog niet getekend worden, maar vervolgens is mijn zaakwaarnemer weer teruggegaan en even later ging de directeur van Monaco alsnog akkoord."

Het moment dat hij hoorde dat hij niet door de keuring kwam was heel moeilijk, zegt López. "Ik zat echte even in een dip, temeer omdat Monaco op het juiste moment kwam. Bij Ajax was ik de enige speler die nog geen contract had. Dan is het dus extra bijzonder dat Monaco juist bij mij terecht kwam. Er waren wat problemen met de trainers (Aron Winter en Frank Peereboom, red.). Ik vond dat ik te weinig speeltijd kreeg. Ondanks dat bleef Monaco geïnteresseerd en wilden zij mijn handtekening", aldus López, die door AS Monaco direct aan zusterclub Cercle Brugge verhuurd zal worden.