Monaco slaat weer toe op transfermarkt: gewilde middenvelder 'van 8 miljoen' komt

Monaco slaat weer toe op transfermarkt: gewilde middenvelder 'van 8 miljoen' komt

17-06-2017 17:55
13

AS Monaco heeft weer toegeslagen op de transfermarkt. De Franse kampioen presenteerde zaterdag met Soualiho Meïté alweer de vierde aanwinst voor het komende seizoen.

De 23-jarige middenvelder komt voor naar verluidt zo'n acht miljoen euro over van Zulte Waregem. Hij tekent een contract tot medio 2020 bij de club uit het prinsendom. Monaco versterkte zich eerder al met de Belgische middenvelder Youri Tielemans (Anderlecht), de Zwitserse keeper Diego Benaglio (VfL Wolfsburg) en de Franse verdediger Jordy Gaspar (Olympique Lyon).

In de strijd om de handtekening van Meïté troeft Monaco verschillende Europese clubs af. Onder meer Borussia Dortmund, Red Bull Leipzig en Crystal Palace werden gelinkt aan de Franse jeugdinternational. Ook Anderlecht toonde lang interesse in Meïté, maar de middenvelder bleek onhaalbaar voor de Belgische kampioen.

Zulte Waregem huurde Meïté sinds vorige zomer van Lille. In februari lichtte de Belgische club de koopoptie voor slechts 300.000 euro. Wel gaat nu liefst zestig procent van de transfersom naar de Fransen, zo'n 4,8 miljoen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie