'Dit is fake news, een verzonnen verhaal. Het moet eens afgelopen zijn'

'Dit is fake news, een verzonnen verhaal. Het moet eens afgelopen zijn'

20-06-2017 07:45
66

Het blijft zéér onrustig bij het uit de Jupiler League gedegradeerde Achilles '29. Onlangs werd bekend dat werknemers van de club al maandenlang geen salaris krijgen. Inmiddels zou er een akkoord zijn bereikt over betalingen aan de spelersgroep. Andere partijen krijgen wellicht pas later hun geld. Voorzitter Harrie Derks spreekt van 'fake news'. 

Hij is ziedend. Het nieuws klopt niet, vertelt hij in gesprek met de Gelderlander. "We voeren op constructieve wijze overleg met de VVCS en proberen samen zo snel mogelijk tot een oplossing te komen."

"Dat wij het eerste elftal eerder zouden betalen en de rest pas later is absoluut niet aan de orde. Dan gaan we mensen voortrekken en dat doen we niet. Wij moeten gewoon iedereen betalen. Dit is fake news, een verzonnen verhaal door bepaalde personen. Het moet eens afgelopen zijn met 'bronnen' die ons in een kwaad daglicht stellen. Dit zijn gewoon leugens."

De preses van Achilles wil alle problemen zo snel mogelijk oplossen. "We hebben een liquiditeitstekort en dat komt in grote mate doordat de KNVB de boete van 70.000 euro tegen de afspraken in geïnd heeft."