Nederlandse tiener komt niet aan de bak in Portugal: Geen reden gegeven

Nederlandse tiener komt niet aan de bak in Portugal: "Geen reden gegeven"

Gepubliceerd: woensdag 21 juni 2017 om 10:26wo 21-06-2017 om 10:26

Godfried Frimpong maakte twee jaar geleden de overstap van Sparta naar Benfica. De inmiddels achttienjarige Nederlander vraagt zich in gesprek met ELF Voetbal hardop af of het ooit tot een doorbraak gaat komen in het eerste elftal van de Portugese grootmacht. 

"Ik kreeg afgelopen seizoen weinig speeltijd. Ik zat bij Benfica Onder 19, maar maakte soms niet eens deel uit van de wedstrijdselectie. Eerlijk gezegd weet ik zelf ook niet waarom ik niet speelde. De coach heeft me geen reden gegeven", vertelt Frimpong.

Een kans in het eerste elftal van de landskampioen van Portugal is op dit moment 'niet realistisch'. "Momenteel niet echt, nee. Maar je moet er altijd rekening mee houden. Je moet ervan uitgaan dat er een wonder kan gebeuren. En ik denk nog steeds groot. Ik denk nog steeds dat ik een grote speler zal worden. Daar gaat het om: die overtuiging."

Zijn elftal bakte er afgelopen seizoen weinig van. "We presteren ronduit slecht, staan vijfde in de competitie. En je moet je voorstellen: Benfica is het Ajax van Portugal. Ook wij hebben drie sterren op de borst, ook wij hebben een wereldbekende legende, Eusébio, een succesvolle historie in Europa en rood-witte clubkleuren. Van ons wordt verwacht dat we bovenaan staan, niets minder."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws