'Messi wilde transfer naar Manchester City; Suarez bracht Argentijn tot bedaren'

'Messi wilde transfer naar Manchester City; Suarez bracht Argentijn tot bedaren'

21-06-2017 18:19
20

Lionel Messi heeft vorig jaar zomer een transferwens ingediend bij FC Barcelona. De vijfvoudig wereldvoetballer van het jaar stuurde aan op een hereniging met Pep Guardiola, die net als manager bij Manchester City had getekend.

Dat meldt El Mundo Deportivo. In dezelfde week dat hij zijn afscheid als Argentijns international aankondigde, vertelde Messi aan FC Barcelona dat hij wilde vertrekken. De reden was zijn veroordeling voor belastingfraude. De 29-jarige dribbelaar kreeg een boete van twee miljoen euro en een celstraf van 21 maanden, die hij wegens de Spaanse regels echter niet hoefde uit te zitten.

Manchester City had al 150 miljoen euro klaarliggen, maar het is de vraag of dat voldoende was geweest. De ontsnappingsclausule van Messi bedraagt 250 miljoen. Van een bod kwam het uiteindelijk dus helemaal niet. Oud-Ajacied Luis Suarez wist zijn vriend te overtuigen van een langer verblijf in Camp Nou.

Aartsrivaal Real Madrid lijkt nu in hetzelfde schuitje te zitten met Cristiano Ronaldo. De Portugees sprak zijn vertrekwens zelfs publiekelijk uit, maar zou inmiddels 180 graden zijn gedraaid.