Van As noemt commotie dramatisch: 'Die spelers loop je nu wellicht mis'

Van As noemt commotie dramatisch: 'Die spelers loop je nu wellicht mis'

23-06-2017 07:38
14

Jeffrey van As baalt stevig van alle commotie rond ADO Den Haag. De gemeente trok donderdag zijn handen af van de club, nadat er onder meer zes conceptbegrotingen waren afgekeurd.

Hoewel de veelbesproken eigenaar Hui Wang de boel probeerde te sussen, zit ADO nog altijd in de wacht. Tot onvrede van Van As. "We hebben nog niet kunnen bouwen en zijn alleen spelers verloren", zegt de manager voetbalzaken in het Algemeen Dagblad. "Op Nick Kuipers na is er nog niemand bij gekomen. Ik vind het jammer wat er allemaal gebeurt."

Van As vreest de consequenties van alle negatieve berichtgeving rond ADO. "Wat denk je dat spelers met wie we praten nu denken? Deze commotie is dramatisch voor de club. Het positieve gevoel dat ik had is wel even in de ijskast. Spelers die onze eerste keus waren, loop je op deze manier wellicht mis."

Directeur Mattijs Manders kan zich slechts ten dele vinden in de kritiek van de gemeente. "Het was een puinhoop", erkent hij. "Maar dit was voor ons juist het moment om de statuten goed te regelen en met een solide begroting het seizoen te starten. We hadden dit kunnen voorkomen. Ik begrijp het moment van dit besluit niet."