Rekik: 'Het was een gekkenhuis, ik heb nog nooit zoiets meegemaakt'

Rekik: 'Het was een gekkenhuis, ik heb nog nooit zoiets meegemaakt'

26-06-2017 11:49
15

Karim Rekik kijkt met plezier terug op zijn twee seizoenen bij Olympique Marseille. De voormalige PSV-verdediger, die onlangs bij het Duitse Hertha BSC getekend heeft, kwam niet veel aan spelen toe in de Franse havenstad, maar heeft desondanks een mooie tijd beleefd in Marseille.

"Ik ga alle werknemers van de club missen. Iedereen in Marseille had het hart op de goede plek", aldus Rekik tegenover L'Équipe. "Ik ga ook het Vélodrome (het stadion van Olympique Marseille, red.) missen. Vooral de wedstrijden tegen Olympique en Lyon en Paris Saint-Germain waren een gekkenhuis. Ik heb nog nooit eerder zoiets meegemaakt."

Rekik erkent echter dat het vaak onrustig rond de club is geweest. "De afgelopen twee seizoenen zijn gecompliceerd geweest. Ik heb vier trainers, maar ook drie technisch directeuren meegemaakt!" Onder het bewind van de laatste coach, Rudi Garcia, verdween Rekik uit beeld. De 22-jarige verdediger neemt Garcia echter niets kwalijk. "Hij is een geweldige trainer, die veel verstand van voetbal heeft. Hij is altijd eerlijk tegenover mij geweest. Geloof me: we zaten echt op dezelfe golflengte."