Einde lijkt nabij voor Sneijder: Galatasaray onderhandelt met schrik van Oranje

Einde lijkt nabij voor Sneijder: Galatasaray onderhandelt met schrik van Oranje

27-06-2017 16:55
29

Wesley Sneijder ljkt zijn laatste wedstrijd voor Galatasaray te hebben gespeeld. De Turkse grootmacht kondigt dinsdag aan dat de onderhandelingen met Younes Belhanda van start zijn gegaan.

De kans is groot dat de Marokkaanse spelmaker overkomt van Dinamo Kiev, dat hem afgelopen seizoen uitleende aan OGC Nice. Hij is in Nederland berucht na zijn optreden in de oefeninterland tegen het Nederlands elftal, waarin Belhanda tot drie keer toe ontsnapte aan een rode kaart.

Galatasaray is overigens verplicht om de start van de onderhandelingen publiekelijk kenbaar te maken, omdat de club beursgenoteerd is. De waarschijnlijke transfer lijkt het einde van Sneijder in Istanbul in te luiden. Belhanda speelt in principe op dezelfde plek als de recordinternational van Oranje, terwijl trainer Igor Tudor onlangs een duidelijke hint dropte.

"Maar wij zijn niet op zoek naar een oplossing om Sneijder ergens anders naartoe te brengen", reageerde zaakwaarnemer Guido Albers toen. "Er zijn aanbiedingen, maar Sneijder heeft geen plannen om te vertrekken." Sneijder wordt intussen wel gelinkt aan een move naar de Verenigde Staten.