Gedoodverfde degradatiekandidaat in Eredivisie: Dat is geen Calimero-gedrag

Gedoodverfde degradatiekandidaat in Eredivisie: "Dat is geen Calimero-gedrag"

28-06-2017 08:16
48

VVV-Venlo maakt zich als kersverse eredivisionist op voor een zwaar seizoen. Met een spelersbudget van krap twee miljoen euro is er weinig mogelijk in De Koel, maar trainer Maurice Steijn is optimistisch.

Het hoofddoel in Venlo: handhaving. "We willen niet als aangeschoten wild door de Eredivisie denderen", verzekert Steijn aan De Telegraaf. Hij is hoe dan ook realistisch. "Het zou een wereldprestatie zijn als we onszelf handhaven in de Eredivisie. Dat is geen Calimero-gedrag, het is de realiteit. We hebben in onze huidige selectie amper Eredivisie-ervaring en weten dat de meeste ploegen kwalitatief gezien beter zijn dan wij."

Steijn denkt dat VVV vooral in de wedstrijden tegen andere degradatiekandidaten moet oogsten. "Tegen clubs uit het linkerrijtje zullen we het zwaar krijgen" zegt de trainer van VVV, die deze week zijn contract verlengde tot medio 2019. "Maar er is een aantal ploegen uit het rechterrijtje waartegen we zeker in thuiswedstrijden wél dominant kunnen spelen. We kennen onze beperkingen, maar gaan onze huid duur verkopen."