Van Bronckhorst gaat het theater in: Ik zag dit al heel lang voor me

Van Bronckhorst gaat het theater in: "Ik zag dit al heel lang voor me"

01-07-2017 16:40
9

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst is in oktober te zien in het theater. In het Oude Luxor in Rotterdam gaat hij vertellen over zijn leven als voetballer en trainer. 'Een goed gesprek met Giovanni van Bronckhorst', heet de show, die binnen één dag is uitverkocht. 

Jan Dirk Stouten praat de voorstelling aan elkaar. Hij wilde al heel lang een dergelijke avond organiseren met Van Bronckhorst, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Ik zag dit al heel lang voor me. In het theater met een dug-out op het podium en een lapje kunstgras, met een waslijn met alle shirtjes van de clubs waar Giovanni ooit gespeeld heeft. Dat begint met LMO uit Rotterdam Zuid en dat eindigt met de club waar hij voetbalde en die hij als trainer kampioen heeft gemaakt: Feyenoord."

Van Bronckhorst vindt het niet te vroeg om terug te blikken. "Met mijn spelerscarrière kun je wel een avond vullen, en over mijn werk als trainer ook, al ben ik dan nog maar twee jaar bezig bij Feyenoord. Misschien is de avond zelfs wel te kort. Het is leuk om inzicht te geven in de dingen die mensen niet van mij zien. Het is leuk om een kant te laten zien die mensen nog niet kennen."