'Atlético Madrid werkt aan terugkeer Diego Costa: rentree pas in 2018'

'Atlético Madrid werkt aan terugkeer Diego Costa: rentree pas in 2018'

02-07-2017 07:04
4

Diego Costa staat voor een terugkeer op het oude nest. Atlético Madrid is van plan de Spaanse topschutter los te weken bij Chelsea, maar aan de deal kleeft één nadeel.

Door het transferverbod mag Atlético wel zaken doen in de zomerse transferperiode, maar nieuwkomers mogen pas ná de jaarwisseling debuteren. Het geduld van Costa wordt daarom op de proef gesteld en het is de vraag of hij bereid is ruim vier maanden te wachten. Dat meldt AS. Een verhuurperiode zou uitgesloten zijn.

Wel is duidelijk dat zowel Atlético als Costa een hereniging ziet zitten. Chelsea wil bovendien meewerken aan een vertrek van de 28-jarige spits, die van manager Antonio Conte per sms te horen krijg dat hij mag vertrekken. Intussen werkt de Atlético-leiding achter de schermen aan de terugkeer van Costa.

De komst van de doelpuntenmachine, die van 2010 tot en met de zomer van 2014 ook al bij Atlético speelde, moet trainer Diego Simeone bovendien tevreden houden. De succescoach uit Argentinië zou zeer teleurgesteld zijn door het transferverbod. Bij Atlético lopen Antoine Griezmann, Fernando Torres en Kevin Gameiro al rond.

Lees ook: Costa flirt met grote liefde: 'Ze kunnen me verhuren, ik moet hoe dan ook spelen'