Costa flirt met grote liefde: 'Ze kunnen me verhuren, ik moet hoe dan ook spelen'

Costa flirt met grote liefde: 'Ze kunnen me verhuren, ik moet hoe dan ook spelen'

12-06-2017 08:59
20

Diego Costa bevindt zich in een vreemde situatie bij Chelsea. Manager Antonio Conte heeft de Spaanse spits verteld dat hij komend seizoen niet nodig is, maar Costa heeft gewoon nog een contract tot 2019.

"Ik weet niet hoe mijn toekomst eruit ziet", begint Costa tegen AS. "Ik sta onder contract bij Chelsea, zij bepalen wat er met mij gebeurt. Ik moet afwachten welke beslissing de club neemt." Afgelopen week lekte een sms'je uit waarin Conte schrijft dat Costa komend seizoen niet in zijn plannen voorkomt. De Chelsea-leiding is not amused: de blunder kan de club miljoenen euro's kosten.

Wedden

Meer odds

Bij Chelsea blijven is voor Costa geen optie. "Zo werkt het niet. Het gevecht om een plek in de selectie moet eerlijk zijn, maar het gevecht is niet eerlijk. Ik zal moeten vertrekken", zegt de Spanjaard, die afgelopen Premier League-seizoen goed was voor twintig goals. "Als de club me verkoopt, zal ik naar de opties kijken."

Dat Costa graag naar zijn grote liefde Atlético Madrid wil, is inmiddels geen geheim meer. De club heeft echter tot komende winter een transferverbod. "Dat zou betekenen dat ik niet kan spelen. Ze kunnen me wel verhuren aan een club in Spanje, Brazilië of waar dan ook. Maar ik moet hoe dan ook spelen. Een transfer naar China sluit ik natuurlijk uit. Ik moet aan mijn WK-kansen denken."