'Mijn keuze voor Groningen was een emotionele. Niet de beste keuze'

'Mijn keuze voor Groningen was een emotionele. Niet de beste keuze'

Gepubliceerd: vrijdag 7 juli 2017 om 07:40vr 07-07-2017 om 07:40

Als het aan Danny Hoesen ligt, wordt hij door San Jose Earthquakes definitief overgenomen van FC Groningen. De spits komt nu op huurbasis uit in de Amerikaanse Major League Soccer, waar hij na een moeizaam begin op stoom is geraakt.

"Ik heb tijd nodig gehad om mijn draai te vinden", legt de spits uit aan dagblad de Limburger. "Toen ik hier net kwam, was ik niet fit en heb ik een deel van de voorbereiding gemist. Dat maakte mijn aanpassing lastiger."

Hoesen hoopt dat zijn huurovereenkomst wordt omgezet naar een permanente overeenkomst. "We hebben het goed naar onze zin. Het leven is hier geweldig en mijn vriendin en ik hebben drie weken geleden ons eerste kindje gekregen: Damian. Bovendien ging het op de training perfect en had ik genoeg zelfvertrouwen. Ik wist dat ik even mijn draai moest vinden."

Mocht de MLS-club de koopoptie niet lichten, dan keert Hoesen met tegenzin terug naar Groningen. Het huwelijk tussen club en speler is niet geworden wat men ervan verwacht had. "Ik ben een spits die veel in het spel betrokken moet worden en veel aan de bal moet komen. Dat kon in het systeem van Groningen niet. Mijn keuze voor Groningen was een emotionele beslissing. Achteraf gezien niet de beste keuze."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws