Ik ben blij dat ik weer mag voetballen, heb anderhalf of twee jaar stilgestaan

"Ik ben blij dat ik weer mag voetballen, heb anderhalf of twee jaar stilgestaan"

Gepubliceerd: maandag 10 juli 2017 om 14:20ma 10-07-2017 om 14:20

Elvis Manu zet zijn loopbaan verrassend voort in Turkije, zo werd maandag bekend. Gençlerbirligi, de nummer acht van het afgelopen seizoen, heeft hem voor twee jaar gecontracteerd.

Dat bevestigt Manu vanuit Turkije aan VoetbalPrimeur. "Ik heb een goed gesprek gehad met de directie en de trainer en daar sprak veel vertrouwen uit. Op basis daarvan heb ik mijn keuze gemaakt", vertelt de 23-jarige aanvaller aan deze website, kort na zijn contractondertekening.

Lees ook: Manu transfervrij op zoek naar nieuwe club na e-mail Brighton: "Ben er blij mee"

"Gençlerbirligi werd vorig jaar achtste in een sterke competitie. Dat is gewoon een heel knappe prestatie. Ik kom hier (in Ankara, red.) geen bekenden tegen, maar ik ken natuurlijk wel de jongens van bijvoorbeeld Galatasaray. Een vriend van mij, William Troost-Ekong, heeft pas geleden ook in Turkije getekend."

Manu is blij dat hij weer mag voetballen, nadat hij deze zomer van Brighton te horen kreeg dat hij transfervrij mocht vertrekken. In de tussentijd trainde de aanvaller voor zichzelf in Nederland. In de tweede seizoenshelft verhuurde Brighton hem aan Go Ahead Eagles.

"Ik ben blij dat ik weer mag voetballen", erkent hij. "Ik heb anderhalf of twee jaar stilgestaan in mijn ontwikkeling, want ook mijn periode bij Go Ahead verliep niet zoals gehoopt. Nu kan ik weer vooruit. Bij Gençlerbirligi ligt een mooie uitdaging."

(Ruben Winkels / VoetbalPrimeur.nl)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws