Manu transfervrij op zoek naar nieuwe club na e-mail Brighton: Ben er blij mee

Manu transfervrij op zoek naar nieuwe club na e-mail Brighton: "Ben er blij mee"

26-05-2017 14:40
13

EXCLUSIEF - Elvis Manu gaat transfervrij op zoek naar een nieuwe club. De 23-jarige aanvaller heeft van Brighton te horen gekregen dat hij deze zomer mag vertrekken.

Brighton heeft per e-mail laten weten dat Manu gratis op te pikken is, aldus zaakwaarnemer John Veldman tegen VoetbalPrimeur. De aanvaller heeft geen perspectief meer. Daar komt bij dat Brighton als nummer twee van het Championship is gepromoveerd naar de Premier League en de selectie van een kwaliteits- en kapitaalinjectie wordt voorzien.

"Brighton heeft aangegeven dat er voor mij geen toekomst meer is bij de club", aldus Manu tegen deze website. Heel erg balen van dat bericht doet hij niet. "Ik ben er eigenlijk wel blij mee. Ik zie het alleen maar als een voordeel."

Manu weet nog niet wat de toekomst gaat brengen. Deze zomer legt hij alle opties naast elkaar. "Ik kan wel gaan gissen... Maar de Eredivisie zou ook een optie kunnen zijn", zegt hij. Degradatievoetbal, zoals het afgelopen half jaar bij Go Ahead Eagles, is geen optie. "Dat wil ik niet meer. Ik speelde twee jaar geleden ook nog bij Feyenoord. Ik sta wel voor andere dingen open."

Manu speelde het laatste half jaar bij Go Ahead Eagles. De Eredivisie-degradant besloot zijn huurcontract na de voorlaatste wedstrijd van het seizoen de beëindigen, nadat de aanvaller vlak voor de beslissende wedstrijd tegen Ajax een Instagram-post plaatste over Feyenoord. Dat schoot in het verkeerde keelgat in Deventer.

(Ruben Winkels / VoetbalPrimeur.nl)

Lees ook: Manu 'geen probleemkind': "Ik weet wel degelijk waar het om draaide gisteren"