'Ware redenen van Verbeek-ontslag: bestuur kreeg klacht na clash'

'Ware redenen van Verbeek-ontslag: bestuur kreeg klacht na clash'

11-07-2017 11:29
24

Gertjan Verbeek is dinsdag ontslagen als trainer van VfL Bochum en BILD weet waarom. Waar de club een verschil van inzicht als reden opgaf van het vertrek van de coach, weet de krant dat er vanuit de spelersgroep is geklaagd over de coach.

Volgens BILD was er een interne clash tussen de spelers en de coach en heeft aanvoerder Patrick Fabian vervolgens een klacht ingediend bij voorzitter Hans-Peter Villis over Verbeek. Tijdens het zesdaagse trainingskamp in Nederland zouden er constant meningsverschillen en conflicten zijn geweest tussen Verbeek en zijn groep. Het was de welbekende druppel die de emmer voor het bestuur van de 2. Bundesliga-club deed overlopen. 

Een andere reden die zou hebben meegespeeld is dat men bij Bochum op zoek is naar een nieuwe hoofdsponsor en dat Verbeek door de buitenwacht wordt gezien als een moeilijke man. Dat zou die zoektocht niet bevorderen. Bovendien stond Verbeek niet meer op goede voet met de achterban omdat hij in juni de eerste training van het nieuwe seizoen zonder dat te communiceren een uur vervroegde, waardoor de training al voorbij was toen de fans arriveerden.