Bizar: Van Wolfswinkel omsingeld door fans van Sporting Portugal na oefenduel

Bizar: Van Wolfswinkel omsingeld door fans van Sporting Portugal na oefenduel

16-07-2017 07:10
17

De fans van Sporting Portugal zijn Ricky van Wolfswinkel duidelijk niet vergeten. De kersverse spits van FC Basel moest na een oefenduel met zijn Portugese ex-werkgever (3-2 zege) van het veld worden geholpen.

In Delley-Portalban – op ongeveer 150 kilometer van Basel - bestormden zo'n honderd Sporting-fans het veld na het laatste fluitsignaal. Van Wolfswinkel bleek een van de populairste spelers. Hij werd van vele kanten vastgegrepen voor een selfie of een handtekening.

"Zag je hoe ik van het veld ging? Ik kon niet eens lopen. Wat een gekkenhuis", lacht Van Wolfswinkel in gesprek met De Telegraaf. "Het blijkt nu ook maar weer. Waar je ook speelt, met Sporting speel je altijd een thuiswedstrijd." De goaltjesdief was tussen 2011 en 2013 actief in Lissabon. In 55 competitieoptredens scoorde hij 28 keer.

Overigens werd Bas Dost na 45 minuten gewisseld bij Sporting, waardoor hij geen last had van de faninvasie. De Oranje-international opende de score uit een strafschop. Van Wolfswinkel versierde in het vervolg een strafschop voor Basel, dat hem deze zomer overnam van Vitesse.