'Chelsea aast op wereldtopper: Agüero wekt sterke interesse, Aubameyang op lijst'

'Chelsea aast op wereldtopper: Agüero wekt sterke interesse, Aubameyang op lijst'

17-07-2017 14:08
32

In de zoektocht naar een nieuwe aanvalsleider is Chelsea uitgekomen bij twee wereldtoppers: Sergio Agüero en Pierre-Emerick Aubameyang. Eén van de twee moet Diego Costa opvolgen.

Dat meldt Sky Sports. Chelsea viste vorige week achter het net bij Romelu Lukaku, die voor Manchester United koos. Agüero en Aubameyang zijn de nieuwe spitsen op het verlanglijstje van de Engelse kampioen, die op zoek is naar een opvolger van Diego Costa. De clubtopscorer heeft van manager Antonio Conte te horen gekregen dat hij mag vertrekken.

De interesse van Chelsea in Agüero zou op dit moment het meest concreet zijn. Chelsea heeft volgens Sky 'serieuze en sterke belangstelling' voor de Argentijnse spits van Manchester City, die niet helemaal tevreden is met zijn rol onder City-manager Pep Guardiola.

Aubameyang werd zondagavond al gelinkt aan Manchester City. De Gabonese doelpuntenmachine mag voor naar verluidt tachtig miljoen euro vertrekken bij het Borussia Dortmund van Peter Bosz. Chelsea lijkt echter wel haast te moeten maken.