Van Anholt-transfer kwam onverwacht: Deze zag ik niet aankomen

Van Anholt-transfer kwam onverwacht: "Deze zag ik niet aankomen"

19-07-2017 23:34
5

Ondanks dat de transfer van Pele van Anholt naar LA Galaxy een droom is die uitkomt, kwam het allesbehalve verwacht. De verdediger ging uit van een avontuur in Europa.

"Deze zag ik niet aankomen", reageert de oud-speler van sc Heerenven en Willem ll tegen het Bolswards Nieuwsblad. "Dit is wel echt een avontuur. Ik dacht eerder aan een club uit Europa." Interesse uit Europa was er ook, want diverse clubs uit Turkije en België gooiden een lijntje uit naar Van Anholt. "Maar LA was veel concreter. Daaruit bleek dat ze me graag wilden hebben."

Afgelopen zaterdag stond er voor LA Galaxy een oefenwedstrijd tegen Manchester United op het programma. Van Anholt hoopte te spelen, maar dat ging niet door. "Het was de bedoeling dat ik een helft of een half uur zou spelen, maar de conditietrainer heeft daar een stokje voor gestoken." Met een drukke week waarin er weinig getraind werd en Van Anholt last had van een jetlag, was het risico op een blessure te groot. "Ik begreep het, maar het is wel jammer."

Nu gaat Van Anholt op huizenjacht. "Een hotel is wel fijn, want alles wordt voor je geregeld, maar je moet altijd buiten de deur eten. Een eigen huis is dan wel lekker."