Voorzitter Barcelona waarschuwt PSG: ''Onmogelijk om clausule te activeren''

Voorzitter Barcelona waarschuwt PSG: ''Onmogelijk om clausule te activeren''

20-07-2017 19:45
34

Neymar wordt de afgelopen dagen hevig gelinkt aan Paris Saint-Germain. FC Barcelona is niet van plan om een van zijn absolute sterren te laten gaan en heeft een duidelijke boodschap voor de Franse grootmacht.

De entourage van Neymar en sportief directeur van PSG Antero Henrique zouden elkaar naar verluidt binnenkort ontmoeten om over contract te praten. Als het aan Barcelona-voorzitter Josep Bartomeu ligt, komt daar echter helemaal niks van in. ''Neymar is niet te koop. Hij heeft nog een contract voor de komende vier jaar en natuurlijk rekenen wij op hem. Hij maakt deel uit van ons team en van de drie-eenheid'', zo doelt hij tegenover The Associated Press op het speciale partnerschap met collega-aanvallers Lionel Messi en Luis Suarez.

PSG-coach Unai Emry bevestigde donderdag dat PSG deze zomer zal proberen om Neymar naar Parijs te halen. De club moet daarvoor wel een transferclausule van liefst 222 miljoen euro lichten. Bartoleu beweert dat PSG in de problemen komt als het deze clausule activeert. ''Het is onmogelijk om deze clausule te activeren als je wil voldoen aan de Financial Fair Play-eisen. Als iemand zich daar niet wil aan houden, kan de optie uiteraard wel geactiveerd worden'', besloot Bartomeu.