De Visser over 'dure' Richarlison: Vroeger voor vier of vijf miljoen euro

De Visser over 'dure' Richarlison: "Vroeger voor vier of vijf miljoen euro"

21-07-2017 16:37
42

Scout Piet de Visser laat aan Voetbal International weten dat de verwachte Ajax-aankoop Richarlison meer spits dan buitenspeler is. Bij Fluminense komt de twintigjarige Braziliaan echter vaak vanaf links.

De Visser geeft toe Richarlison niet zo goed te kennen. "Ik heb hem wel regelmatig zien spelen. Hij is meer spits dan buitenspeler, maar kan ook goed vanaf de linkerflank komen", zegt de scout, gespecialiseerd in Zuid-Amerikaanse talenten, tegen VI. "Hij speelt niet voor niets al twee jaar in het eerste elftal van Fluminense. Het is een fysiek sterke jongen die een goal kan maken. Hij kwam ook uit voor Brazilië Onder-20, maar dat was niet zo’n sterke lichting vond ik."

De Visser merkt wel dat Brazilianen snel duurder worden. Richarlison zou Ajax minimaal twaalf miljoen euro gaan kosten. "Vroeger kon je de grootste talenten voor vier of vijf miljoen halen, maar de Braziliaanse clubs zagen die spelers vervolgens na een jaar voor een veelvoud verkocht worden. Daarom vragen ze nu veel meer geld in Brazilië. In andere Zuid-Amerikaanse landen is nog wel voor minder geld zaken te doen."

Lees ook: 'Nieuwe Ajacied' Richarlison: rel rond rechten, transfersoap en vroege Nike-deal