Update: 'Betrokkenen gaan er nog steeds vanuit dat hij naar Ajax gaat'

Update: 'Betrokkenen gaan er nog steeds vanuit dat hij naar Ajax gaat'

23-07-2017 10:06
183

Niet Ajax, maar Chelsea is de grote favoriet voor de komst van Richarlison. Dat meldt Gianluca Di Marzio. De Braziliaan van Fluminense staat bovenaan het Londense verlanglijstje.

Na de komst van Alvaro Morata, die voor een slordige 85 miljoen euro overkwam van Real Madrid, is Chelsea nog niet klaar op de transfermarkt. Manager Antonio Conte wil de voorhoede verder versterken met Richarlison, die voor zo'n twaalf miljoen euro beschikbaar is.

Di Marzio meldt dat Chelsea betere papieren heeft dan het eveneens geïnteresseerde AC Milan, Internazionale en Sampdoria. Opvallend genoeg wordt Ajax helemaal niet genoemd. Chelsea hoopt Richarlison op korte termijn naar de Premier League te halen.

Vrijdag leek de Richarlison-deal tussen Ajax en Fluminense nagenoeg beklonken. De Amsterdammers hoopten hem rond het weekend binnen te halen, maar Chelsea lijkt daar een stokje voor te steken. Bij Ajax ligt een vijfjarig contract klaar voor de twintigjarige aanvaller.

Update 10.03: Ajax lijkt het mislopen van Richarlison niet te hoeven vrezen. Bronnen laten aan De Telegraaf weten dat het de bedoeling is dat de Braziliaan niet naar Chelsea verkast, maar gewoon naar Ajax. Zaterdagavond laat verscheen ineens het gerucht dat de club uit Londen de beste papieren heeft voor Richarlison.