Update: 'Utrecht kan veel te dure Sneijder vergeten; club probeerde van alles'

Update: 'Utrecht kan veel te dure Sneijder vergeten; club probeerde van alles'

24-07-2017 20:47
160

Het blijkt voor FC Utrecht veel lastiger dan gedacht om Wesley Sneijder binnen te halen. De middenvelder aast op een jaarsalaris van rond de vier miljoen euro per jaar. Dat is onmogelijk op te hoesten door Utrecht, meldt de NOS.

Eigenaar Frans van Seumeren is druk bezig om investeerders zo ver te krijgen om geld in Sneijder te steken. Utrecht zou momenteel een salaris van twee tot 2,5 miljoen euro per jaar kunnen ophoesten, maar meer niet. Vier miljoen is onbespreekbaar. Door de verliezen van de afgelopen jaren is er een salarisplafond van 250.000 euro ingesteld. Dat is tien keer minder dan Utrecht voor Sneijder kan betalen.

Wedden

Meer odds

Opvallend is dat Sneijder zélf het contact gelegd heeft met de club uit zijn geboortestad. Daarnaast heeft hij lucratieve aanbiedingen uit China ontvangen, maar een Aziatisch avontuur ziet hij niet zitten. Bij andere teams, waaronder uit Amerika, kan hij wel vier miljoen per jaar krijgen.

Mocht Utrecht erin slagen om Sneijder aan te trekken, dan genereert de club extra inkomsten uit de verkoop van extra seizoenskaarten. Dat levert Utrecht volgens de NOS tussen de 700.000 en een miljoen euro op. Ook verdient de club dan geld met de verkoop van shirtjes, die niet aan te slepen zullen zijn. De NOS verwacht dat de knoop deze week wordt doorgehakt.

Update 20.43: Utrecht lijkt de komst van Sneijder te kunnen vergeten. Bronnen bevestigen aan het Algemeen Dagblad dat het verschil in salaris tussen wat de club kan betalen en wat Sneijder wil verdienen simpelweg veel te groot is. De directie van Utrecht heeft van alles geprobeerd om hem binnen te hengelen. Zo zijn er diverse constructies bedacht om het mogelijk te maken. Een verkoop van een deel van de aandelen van eigenaar Van Seumeren en eventueel tekengeld dat betaald zou worden door de eigenaar. De nummer vier van het afgelopen seizoen lijkt niet te slagen.