Neymar kan opgelucht ademhalen en ontloopt boete van 56,7 miljoen euro

Neymar kan opgelucht ademhalen en ontloopt boete van 56,7 miljoen euro

26-07-2017 08:24
17

Neymar is vrijgesproken van belastingfraude in zijn vaderland Brazilië en hoeft hierdoor geen boete van 56,7 miljoen euro te betalen. Dit heeft de vader van de Barcelona-aanvaller bekendgemaakt in een officieel statement.

Neymar zou tussen 2011 en 2014 tientallen miljoenen euro's aan inkomsten hebben verzwegen voor de Braziliaanse fiscus, maar volgens zijn vader is de superster van Barcelona vrijgesproken van alle aanklachten. "Wij hebben met veel vreugde het nieuws ontvangen dat de zaak officieel gesloten is. Het bewijst dat alles wat we ondernomen hebben volledig volgens de wet is geweest. We hebben vier jaar lang valse beschuldigingen over ons heen gekregen en de hele familie heeft hieronder geleden. Maar gelukkig bestaat er nog gerechtigheid in dit land."

Nu Neymar verlost is van alle justitiële zorgen, kan hij zich weer concentreren op zijn voetbalcarrière. De aanvaller van FC Barcelona is namelijk het onderwerp van een ongekende transfersoap. Een overstap naar Paris Saint-Germain voor liefst 222 miljoen euro hangt al enige tijd in de lucht, maar is nog altijd niet officieel bevestigd.