Update: 'NEC-steunpilaar Breinburg ziet wéér transferkandidaat afhaken'

Update: 'NEC-steunpilaar Breinburg ziet wéér transferkandidaat afhaken'

01-08-2017 16:37
65

NEC-aanvoerder Gregor Breinburg krijgt mogelijk alsnog zijn gewenste transfer. De middenvelder zag dit seizoen twee transfers afketsen, maar staat nu in de belangstelling van zowel NAC als Willem II, aldus Voetbal International.

Breinburg was in de winterstop dichtbij een droomtransfer naar het Amerikaanse LA Galaxy. NEC weigerde echter tot twee keer toe een bod uit Californië. Onlangs kon Breinburg een lucratief contract tekenen bij het Israëlische Ironi Kiryat Shmona. De 25-jarige controleur liet deze aanbieding echter lopen, omdat hij "nog geen goed gevoel" had over de transfer.

Nu lijkt er dus een strijd tussen de twee Brabantse rivalen aanstaande te zijn. Willem II meldde zich nog niet eerder voor de linkspoot, terwijl NAC al wel in een eerder stadium met Breinburg in verband is gebracht. De middenvelder zou een contract tekenen bij de City Football Group, eigenaar van onder meer Manchester City, dat hem bij NAC zou stallen. Dit nieuws werd toen nog in alle toonaarden ontkend door de Bredanaars. "Onzin", aldus directeur Hans Smulders, die inmiddels van gedachten lijkt te zijn veranderd.

Update 13.25: NEC weigert vooralsnog mee te werken aan een transfer. De Nijmegenaren hebben dinsdagmiddag een tweede bod van Willem II afgewezen, terwijl ook een bod vanuit Breda terzijde is geschoven. Dit bevestigt NEC-directeur Remco Oversier tegenover het Brabants Dagblad. "Breinburg is het komende seizoen een van de steunpilaren van NEC", aldus Oversier. De middenvelder zelf laat overigens verstek gaan bij het oefenduel tegen Al Jazira van dinsdagavond. "Iedereen zal dat meteen in verband brengen met de interesse van NAC en Willem II. Maar Breinburg zit met 39,5 graden koorts thuis", laat Oversier weten.

Update 16.37: Volgens Voetbal International heeft Willem II de interesse in Gregor Breinburg laten varen. De Tilburgers kregen geen medewerking van NEC en zijn daarom niet meer van plan om nog een poging te wagen. NEC wil Breinburg aan zijn nog tot 2018 doorlopende contract houden.