'Boos op NEC, omdat ze een tweede bod niet accepteerden, maar je moet door'

'Boos op NEC, omdat ze een tweede bod niet accepteerden, maar je moet door'

25-01-2017 07:32
2

Gregor Breinburg zag zichzelf al helemaal in Amerika zitten, waar hij een contract kon tekenen bij LA Galaxy. Maar de realiteit is dat zijn club NEC het bod van de Amerikanen niet accepteerde, waardoor Breinburg 'gedwongen' is bij NEC te blijven. Heel veel moeite heeft hij daar nu ook weer niet mee.

"Viel mee", zegt de middenvelder in Voetbal International. "Ik zag LA helemaal zitten, dacht echt dat het door zou gaan. Maar het is van de baan. LA heeft nu andere jongens aangetrokken. Dan kun je op bed gaan liggen nadenken, dat heb ik ook wel gedaan, maar je moet door. Eventjes was ik teleurgesteld en boos. Boos op NEC, omdat ze een tweede bod niet accepteerden. Maar ik had een goed gesprek met de trainer (Peter Hyballa, red.) en kon de knop omzetten. Bij NEC blijven is geen ramp."

De opdracht is nu duidelijk. "Ik wil nu knallen en het seizoen goed afsluiten. We zijn met iets moois bezig. Niemand had verwacht dat we zo zouden presteren. Maar we voetballen elke week beter en hebben er weer een paar goeie spelers bij. Er staat nu een fatsoenlijk elftal, tegenstanders worden banger. Vorig seizoen stonden we ook lang in het linkerrijtje, maar ging het mis na de winter. We zijn er dus nog niet. Handhaving blijft het doel. Maar een stuntje is mogelijk. En dan ga ik ervan uit dat ik in de zomer alsnog een mooie stap kan zetten."