'Sánchez legt zich neer bij besluit en keert Arsenal transfervrij de rug toe'

'Sánchez legt zich neer bij besluit en keert Arsenal transfervrij de rug toe'

06-08-2017 23:32
14

Alexis Sánchez heeft zich neergelegd bij het feit dat Arsenal deze zomer niet meewerkt aan een transfer. Onder meer Bayern München en Manchester City hadden belangstelling voor de Chileense aanvaller. Sánchez (28) is nu van plan om over een jaar transfervrij te vertrekken uit Londen. 

Het contract van de topscorer loopt medio 2018 af. Pogingen van The Gunners om de verbintenis van Sánchez te verlengen zijn mislukt. Intern weet men dat de international naar een club wil vertrekken die jaarlijks strijdt om de landstitel. Sánchez baalt bovendien van het feit dat hij komend seizoen niet actief is in de Champions League. 

Een deal met Manchester City was absoluut onbespreekbaar voor Arsenal, weet The Daily Mirror, en Bayern haakte af toen het management van Sánchez de salariseisen van de Zuid-Amerikaan kenbaar maakte. Ook Paris Saint-Germain was aanvankelijk in de markt voor Sánchez, maar nu de Franse grootmacht Neymar heeft aangetrokken, is die optie weggevallen.

Sánchez speelt sinds medio 2014 in Noord-Londen. Arsenal betaalde destijds zo'n 35 miljoen euro aan FC Barcelona voor de dribbelaar.