'De Boer wil PSV'er De Jong na drie jaar terughalen naar Premier League'

'De Boer wil PSV'er De Jong na drie jaar terughalen naar Premier League'

07-08-2017 11:41
126

Luuk de Jong kan in navolging van Davy Pröpper zijn carrière voortzetten in Engeland. Het door Frank de Boer getrainde Crystal Palace heeft belangstelling.

Dat meldt The Daily Mail. De Britse krant, die zondag ook als eerste melding maakte van de aanstaande Pröpper-transfer naar Brighton & Hove Albion, schrijft dat De Boer van plan is om op korte termijn een bod uit te brengen op De Jong.

De 26-jarige spits zit in een lastig parket bij PSV, waar hij afgelopen donderdag in de verloren Europa League-return tegen NK Osijek buiten de boot viel. Eerder verloor hij zijn aanvoerdersband aan Marco van Ginkel.

Veel goede herinneringen heeft men in Engeland overigens niet aan De Jong. Hij speelde in 2014 een half jaar op huurbasis bij Newcastle United, maar in twaalf Premier League-optredens scoorde hij niet. Hij leidde vervolgens PSV naar twee landstitels. Afgelopen seizoen scoorde hij slechts acht keer.

Volgens The Daily Mail staat De Jong ook in de belangstelling van Bundesliga-club Hannover 96. Bij Crystal Palace moet hij waarschijnlijk de concurrentiestrijd aangaan met Christian Benteke. Landgenoot Timothy Fosu-Mensah (Manchester United) is maandag al op weg naar de club van De Boer.