Belangstelling uit Schotland, Engeland en Europa League voor Hasselbaink

Belangstelling uit Schotland, Engeland en Europa League voor Hasselbaink

08-08-2017 15:55
7

EXCLUSIEF - De kans bestaat dat Jimmy Floyd Hasselbaink negen maanden na zijn ontslag bij Queens Park Rangers weer aan de slag gaat als trainer. Vier clubs hebben hem in het vizier.

Dat weet VoetbalPrimeur. Het gaat om Sheriff Tiraspol, Heart of Midlothian en twee clubs uit de League One. Sheriff is een club uit Moldavië, die het in de play-offs van de Europa League opneemt tegen Legia Warschau. Vorige week werd Sheriff in de Champions League-voorronde uitgeschakeld door FK Qarabag.

Hasselbaink staat verder op de shortlist van Hearts, dat op zoek is naar een opvolger van Ian Cathro. De onervaren Schot (31) werd vorige week ontslagen, enkele dagen voor de start van de competitie. Jon Daly nam in de openingswedstrijd tegen Celtic (3-0 nederlaag) de honneurs waar, maar de kans dat hij mag blijven zitten is klein.

Hasselbaink, die zonder zit club zit na zijn ontslag bij Queens Park Rangers in november 2016, is niet de enige kandidaat bij Hearts. Landgenoot Edgar Davids én Steve McClaren (ex-FC Twente) hebben een sollicitatie de deur uitgedaan, terwijl ook de naam van voormalig Juventus-aanvaller Fabrizio Ravanelli is gevallen.

Hasselbaink was voor zijn periode bij QPR trainer van Antwerp FC en Burton Albion.

(Ruben Winkels / VoetbalPrimeur.nl)