Update: Van de Looi bevestigt: overbodige AZ-speler komt naar Tilburg

Update: Van de Looi bevestigt: overbodige AZ-speler komt naar Tilburg

13-08-2017 15:25
18

Willem II lijkt zijn droomversterking te pakken te hebben. Het Brabants Dagblad meldt dat de middenvelder van AZ een akkoord heeft bereikt met de Tilburgers over een huurtransfer en dat hij na het weekend aansluit bij de selectie.

De Tricolores zelf willen het nieuws echter nog niet bevestigen, aangezien men eerst de wedstrijd tegen Excelsior van zondagmiddag tot een goed einde wil brengen. De club wilde de transfer eerst nog zo snel mogelijk afronden, maar lijkt nu toch nog even geduld te moeten hebben. Mede doordat Rienstra op het punt stond om vader te worden, is het nog niet tot een akkoord gekomen.

Hoewel Rienstra nog een contract tot medio 2020 heeft in Alkmaar, wilde hij graag vertrekken. De middenvelder hoefde onder trainer John van den Brom niet op veel speeltijd te rekenen en werd gezien als 'stoorzender' binnen de selectie.

Update 13.8 15.25: Rienstra maakt definitief de overstap van Alkmaar naar Tilburg. Willem II-trainer Erwin van de Looi heeft dat zondag bevestigd. Rienstra wordt voor één seizoen gehuurd van AZ. Maandag meldt hij zich op het trainingsveld. Zondagmiddag is de controlerende middenvelder toeschouwer bij het competitieduel tussen Willem II en Excelsior. Bij rust staat de thuisploeg op een 0-1 achterstand.