Weer discussie over kunstgras: 'Kies dan voor een goeie, echt niet best'

Weer discussie over kunstgras: 'Kies dan voor een goeie, echt niet best'

14-08-2017 07:41
49

De Eredivisie is één speelronde oud, maar de discussie over kunstgras laait weer in alle hevigheid op. Roda JC-verdediger Christian Kum raakte zondag geblesseerd op het 'zandveld' van PEC Zwolle.

Kum ging in de beginfase door zijn knie en bleef in de rust geblesseerd achter in de kleedkamer. "Het leek wel een hockeyveld", aldus de 31-jarige verdediger tegen De Telegraaf over het kunstgras, dat vol met bruine plekken zat. PEC won overigens met 4-2 van Roda.

"Ik snap wel dat clubs voor kunstgras kiezen, want het is financieel aantrekkelijker. Maar als je dan toch een matje neerlegt, kies dan voor een goeie. Dit was echt niet best. Ik weet natuurlijk niet of ik deze knieblessure anders niet had opgelopen, maar er gingen wel opvallend veel spelers naar de grond…"

PEC-aanvoerder Bram van Polen is het niet eens met Kum. "Ik denk niet dat zij een beter kunstgrasveld hebben, eerlijk gezegd. Bovendien is deze mat veel beter dan die van vorig seizoen. Toen kon je een dag na de wedstrijd haast niet meer bewegen, joh. (...) En de uitstraling van het veld schijnt over een maandje beter te zijn."

Lees ook: Verbazing over 'schandalig' kunstgras PEC Zwolle: 'Wat een poppenkast'