Ja, dat wil ik ook wel. Maar je bent nog steeds in dienst van Ajax

"Ja, dat wil ik ook wel. Maar je bent nog steeds in dienst van Ajax"

14-08-2017 11:46
68

Davinson Sánchez moet zich gewoon voor Ajax blijven inzetten tot hij definitief naar een andere club vertrekt. Dat vindt Kenneth Perez. De Deense analist begrijpt niet dat de Colombiaanse verdediger op de dag van het duel met Heracles Almelo naar Marc Overmars is gegaan om te zeggen dat hij naar Tottenham Hotspur wil. Die verhalen gaan rond in de media.

"Ja, dat wil ik ook wel", aldus Perez bij FOX Sports. "Maar je bent nog steeds in dienst van Ajax op dat moment. De mooiste transfers zijn wanneer hij gewoon zijn werk doet en er dan pas een club komt. Hij moet gewoon zijn werk blijven doen. Zakelijk gezien kun je bijna geen nee zeggen tegen een bod van veertig miljoen euro. Ajax zit ook op de beurs."

Een vertrek van de Colombiaan zou volgens Perez ook voor Matthijs de Ligt een aderlating zijn. "Sánchez heeft zich ontpopt tot sterkhouder achterin. Als je als Ajax zijnde verder denkt, kun je ervoor zorgen dat De Ligt een nóg betere verdediger wordt, want met Viergever gaat dat niet lukken."