Transferzomer stelt geduld Cocu op de proef: 'Duurt langer dan we zouden willen'

Transferzomer stelt geduld Cocu op de proef: 'Duurt langer dan we zouden willen'

19-08-2017 08:38
22

Het geduld van Phillip Cocu wordt bij PSV flink op de proef gesteld. Voordat er aanwinsten worden gepresenteerd bij de Eindhovenaren gaat er flink wat tijd overheen, zoals bij Hirving Lozano. Nu is het wachten op linksback Douglas Santos van HSV. 

"Soms zorgt een iets langere adem voor succes om een speler binnen te halen", zegt Cocu tegen De Telegraaf. Daarmee doelt de coach op de vasthoudendheid van PSV tijdens transferonderhandelingen. En, nog voordat PSV een bod uitbrengt, wordt de desbetreffende speler uitvoerig bekeken, legt Cocu uit. "We brengen een speler in kaart met onze scouts, met technisch manager Marcel Brands en met de technische staf."

"Als we allemaal zijn overtuigd, gaan we echt voor die speler", aldus Cocu. "Pas als er een streep doorheen gaat, kijken we naar een alternatief. Alleen betekent dat wel dat we soms iets langer geduld moeten hebben dan we eigenlijk zouden willen. Dat is niet altijd makkelijk, zeker niet voor een trainer."

Cocu verwacht hoe dan ook nog een aanwinst te presenteren deze zomer. Het Eindhovens Dagblad weet dat de Braziliaan Santos dit weekeinde, of vlak daarna, een contract tekent in Eindhoven.

No Poll