'Mbappé-transfer krijgt vorm: 180 miljoen afkoopsom en 15 miljoen jaarsalaris'

'Mbappé-transfer krijgt vorm: 180 miljoen afkoopsom en 15 miljoen jaarsalaris'

23-08-2017 10:14
24

Het begint er steeds meer op te lijken dat Paris Saint-Germain nog een monstertransfer gaat realiseren. Tienersensatie Kylian Mbappé moet na Neymar de volgende topaankoop worden voor PSG.

Volgens het doorgaans goed ingevoerde Marca is de transfer van de pas achttienjarige Mbappé er een van de duizelingwekkende cijfers. De Parijse grootmacht betaalt naar verluidt 180 miljoen euro voor de jonge aanvaller, die pas één volwaardig seizoen op het hoogste niveau achter de rug heeft. Inclusief bonussen kan de transfersom oplopen tot 200 miljoen. Bovendien is PSG, in tegenstelling tot Real Madrid, bereid om aan de financiële wensen van Mbappé te voldoen: de aanvaller gaat vijftien miljoen per jaar verdienen in de Franse hoofdstad.

De fans van AS Monaco zijn overigens niet te spreken over de eisen van Mbappé, die alleen bij Monaco wilde blijven als hij een absolute grootverdiener zou worden. Supportersvereniging Monaco Ultras 1994 heeft in een officieel statement fel uitgehaald naar de veeleisende aanvaller. 'We waren verbijsterd toen we de financiële wensen van Mbappé hoorden. In onze ogen is niemand zo veel miljoenen euro’s waard. Wij geloven dat voetbal voor iedereen is en dat Mbappé respect moet hebben voor de club die hem groot heeft gemaakt.'