'Akkoord verwacht tussen PSV en Bordeaux: verschil van twee miljoen euro'

'Akkoord verwacht tussen PSV en Bordeaux: verschil van twee miljoen euro'

23-08-2017 23:44
136

Het Eindhovens Dagblad verwacht dat PSV en Girondins de Bordeaux een akkoord gaan bereiken over de transfer van Luuk de Jong. De Ligue 1-club heeft de onderhandelingen geopend met een bod van zes miljoen euro, schreef onder meer L'Equipe woensdag. PSV verlangt acht miljoen voor de spits. 

Dat bedrag is voor Bordeaux 'geen onoverkomelijk probleem', weet het ED. Marcel Brands, manager voetbalzaken bij PSV, liet in een reactie aan de krant weten dat hij geen contact heeft (gehad) met de nummer zes van Frankrijk. Het ED noemt dat 'onvoorstelbaar'. Er zouden dus al gesprekken hebben plaatsgevonden.

Louis Laros, de zaakwaarnemer van De Jong (26), zwijgt ondertussen als het graf. Achter de schermen is er tussen kamp-De Jong en Bordeaux al een akkoord bereikt, zo is de veronderstelling. Nu is het voor de spits dus afwachten tot het moment dat PSV zich kan vinden in het bedrag dat Bordeaux op tafel legt.  

Een mogelijke sta in de weg bij de deal is de situatie van Bordeaux-spits Diego Rolan. Als de Uruguayaan eenmaal verpatst is door zijn club, dan is de weg voor De Jong geheel vrij. Rolan zou echter zijn contract - dat doorloopt tot medio 2018 - willen uitdienen.