Update: 'PSV praat met Bordeaux en wil 'aanzienlijk meer' dan zes miljoen euro'

Update: 'PSV praat met Bordeaux en wil 'aanzienlijk meer' dan zes miljoen euro'

23-08-2017 21:40
101

De toekomst van PSV-spits Luuk de Jong ligt vrijwel zeker in de Ligue 1. De NOS meldt woensdagavond dat De Jong een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Girondins de Bordeaux. Nu moet PSV nog rondkomen met de Franse club over een transfersom. 

Eerder op de avond wist L'Equipe te melden dat Bordeaux een openingsbod van zes miljoen euro heeft uitgebracht op de 27-jarige De Jong. Marcel Brands, directeur voetbalzaken in het Philips Stadion, liet vrijwel direct aan het Eindhovens Dagblad weten dat hij (nog) niemand uit Frankrijk had gesproken. 

De Jong en zijn management hebben dat wél gedaan, stelt de NOS. Er zou dus zelfs al een akkoord liggen met Bordeaux over een contract. Eerder werd De Jong met Hannover 96 in verband gebracht. Tijdens de competitieduels met AZ en NAC Breda zat de targetman op de bank bij PSV. Zijn contract in Eindhoven loopt door tot de zomer van 2020. 

Update 21.40: De Telegraaf meldt inmiddels dat PSV en Bordeaux wel degelijk in gesprek zijn over De Jong. Het bod van zes miljoen euro is afgewezen: de Eindhovenaren verlangen een 'aanzienlijk hoger bedrag'. Bordeaux wil dat vooralsnog niet betalen. 

Lees ook: L'Equipe: nummer zes van Ligue 1 biedt zes miljoen euro op De Jong