Barcelona heeft Dembélé definitief binnen; afkoopclausule van 400 miljoen euro

Barcelona heeft Dembélé definitief binnen; afkoopclausule van 400 miljoen euro

25-08-2017 17:10
47

FC Barcelona heeft Ousmane Dembélé definitief binnen. De Spaanse club maakt via de officiële kanalen bekend dat er een akkoord is bereikt met Borussia Dortmund. De transfersom bedraagt 105 miljoen euro. Dat kan door bonussen oplopen tot 140 miljoen euro.

Dembélé gaat een vijfjarig contract tekenen in Spanje. Zondag zal hij arriveren in Barcelona. Maandag ondergaat hij de medische keuring. Beide clubs hebben het nieuws bevestigd. Dortmund ontkende vrijdag nog dat de club een akkoord had met Barcelona. Enkele uren later maken zowel de Duitsers als de Spanjaarden de transfer bekend.

Clubs die het contract van Dembélé af willen kopen, moeten diep in de buidel tasten. In de verbintenis van de vleugelspeler staat een vastgestelde afkoopsom van 400 miljoen euro. In het contract van Neymar stond een afkoopsom van 222 miljoen euro. Dat werd uiteindelijk betaald door Paris-Saint Germain. Dembélé heeft slechts één seizoen in de Bundesliga gespeeld. Dortmund haalde hem in 2016 op bij het Franse Stade Rennes.