Volgende hoofdstuk in Dembélé-soap: Dortmund ontkent akkoord met Barcelona

Volgende hoofdstuk in Dembélé-soap: Dortmund ontkent akkoord met Barcelona

25-08-2017 13:29
8

Borussia Dortmund heeft nog geen akkoord bereikt met FC Barcelona over een transfer van Ousmane Dembélé. Eerder deze week werd vanuit Frankrijk en Spanje nog bericht dat beide partijen het eens waren geworden, maar Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke ontkent dit.

Volgens Watzke zijn de onderhandelingen in een vergevorderd stadium, maar van een overeenkomst is vooralsnog geen sprake. "We zijn onderweg, maar de weg is nog lang", liet de directeur vrijdagmiddag weten tijdens de persconferentie van BvB. "Als hij ons verlaat, is dat sportief gezien natuurlijk een hele aderlating. Uiteraard gaan we dan de transfermarkt op, maar een nieuwe Dembélé is niet zomaar gevonden."

De uitspraken van Watzke zijn het volgende hoogtepunt in een slepende soap. Dembélé liet onlangs een training in Dortmund schieten in de overtuiging dat de club al rond was met Barcelona. Terwijl de aanvaller buiten de selectie werd gezet, gingen de onderhandelingen door. L'Équipe claimde dat beide clubs het eens waren geworden over een afkoopsom van 120 miljoen euro, terwijl diverse Spaanse media berichtten dat de transfersom liefst 150 miljoen bedroeg.

Lees ook: 'Fransen wrijven zich in de handen na Dembélé-transfer: 30 tot 40 miljoen bonus'