Update: Miljoenenbedrag voor Heerenveen: Gaat nu nog om details

Update: Miljoenenbedrag voor Heerenveen: "Gaat nu nog om details"

29-08-2017 08:35
25

SC Heerenveen gaat niet zoveel verdienen aan de transfer van Joost van Aken als aanvankelijk werd gedacht. Sheffield Wednesday betaalt circa twee miljoen euro.

Dat meldt de NOS maandag. Van Aken staat het punt om een meerjarig contract te ondertekenen in Engeland, waar hij gaat voetballen voor Sheffield Wednesday. De Championship-club betaalt twee miljoen euro. Dat is drie miljoen minder dan zondag werd gemeld. De centrale verdediger speelde vorig seizoen 26 competitiewedstrijden voor Heerenveen.

De transfer hing al even in de lucht. Van Aken (23) deed zaterdag niet mee in de gewonnen competitiewedstrijd van Heerenveen bij ADO Den Haag (1-2). De vervanger van Van Aken heeft Heerenveen al in de gelederen. De zeventienjarige Kik Pierie nam tegen ADO de honneurs waar en maakte een overtuigende indruk. Hij staat overigens in de belangstelling van buitenlandse topclubs.

Update 29/8 08.35: Volgens de Leeuwarder Courant ontvangt Heerenveen ongeveer drie miljoen euro voor Van Aken. De verdediger is dinsdag op het vliegtuig gestapt en gaat later op de dag een meerjarig contract signeren bij Sheffield Wednesday. "We zitten in de eindfase van de onderhandelingen. Het gaat nu nog om details", aldus technisch manager Gerry Hamstra in gesprek met de krant.