Van der Vaart mag ondanks reserverol niet weg: 'Veel clubs toonden interesse'

Van der Vaart mag ondanks reserverol niet weg: 'Veel clubs toonden interesse'

31-08-2017 14:15
36

Rafael van der Vaart mag niet vertrekken bij FC Midtjylland op de slotdag van de transfermarkt. De 109-voudig international komt niet aan de bak bij de Deense topclub, maar wordt desondanks aan zijn contract gehouden.

"Er zijn veel clubs die interesse hebben getoond in Van der Vaart, maar hij ligt nog een jaar vast bij ons. Een vertrek is dus uitgesloten", zegt technisch directeur Claus Steinlein tegen Ekstra Bladet, geciteerd door NU.nl. Midtjylland nam de 34-jarige middenvelder vorig jaar over van Real Betis, maar dat is uitgelopen op een mislukking. Hij kwam tot dusver slechts twaalf competitieduels in actie.

Van der Vaart lag de laatste maanden ook nog eens in de clinch met trainer Jess Thorup, die hem vedettegedrag verwijt. Daarnaast zou de oud-Ajacied niet fit genoeg zijn. Steinlein geeft toe dat de komst van Van der Vaart niet aan de verwachtingen voldoet, maar schrijft hem niet af. "We zijn nog steeds blij met Van der Vaart. In de eerste plaats om commerciële redenen, want de verkoop van shirtjes is gestegen en er is meer interesse vanuit de media."

"Daarnaast is hij een mentor voor onze jonge spelers. Die zien allemaal dat hij iets extra's met zich meebrengt in het veld", vervolgt de directeur. "Natuurlijk had ik graag gezien dat hij het eerste elftal naar een hoger niveau kon tillen, maar ik moet het met de trainer eens zijn: hij is momenteel fysiek niet goed genoeg." Van der Vaart ligt nog een jaar vast bij Midtjylland.