Update: 'Deal van 180 miljoen op komst: transfer voor Frankrijk-Oranje bevestigd'

Update: 'Deal van 180 miljoen op komst: transfer voor Frankrijk-Oranje bevestigd'

31-08-2017 16:54
48

Paris Saint-Germain en AS Monaco hebben gesleuteld aan de overeenkomst over de transfer van Kylian Mbappé. De achttienjarige aanvaller maakt meteen een permanente transfer naar de Franse hoofdstad, meldt althans RMC.

PSG en Monaco leken eerder nog af te stevenen op een verhuur met een verplichte optie tot koop. Op die manier konden de Parijzenaars de regels voor Financial Fair Play omzeilen. Dat Mbappé nu toch al definitief wordt overgenomen duidt op een grote uitgaande transfer.

Onder meer Angel di Maria en Julian Draxler worden gelinkt aan een vertrek. Zij dreigen door de komst van Neymar en Mbappé op het tweede plan te geraken. Di Maria wordt in verband gebracht met uitgerekend FC Barcelona, terwijl Arsenal in gesprek is met PSG over een transfer van Draxler.

Voor Mbappé betaalt PSG 135 miljoen euro, weet RMC. Dat bedrag kan door bonussen nog met 45 miljoen euro oplopen.

Update 16.54 uur: RMC heeft zichzelf gecorrigeerd. Volgens de Frans-Monegaskische radiozender maakt Mbappé wel eerst op huurbasis de overstap naar Paris Saint Germain. Met de deal is een totaalbedrag van 180 miljoen euro gemoeid. De transfer moet nog voor de interland tussen Frankrijk en Nederland worden bevestigd, weet beIN Sports AR. Die televisiezender is in handen van niemand minder dan PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi.