Update: Advocaat bevestigt basisplaats voor Vilhena tegen Bulgarije

Update: Advocaat bevestigt basisplaats voor Vilhena tegen Bulgarije

02-09-2017 13:52
103

Wesley Sneijder lijkt na de 4-0 nederlaag tegen Frankrijk geslachtofferd te worden door bondscoach Dick Advocaat. De kans is groot dat de recordinternational van Oranje zondagavond op de bank zit tijdens het WK-kwalificatieduel met Bulgarije. 

Dat meldt het Algemeen Dagblad zaterdag. Tegen Frankrijk werd Sneijder aan alle kanten voorbijgelopen op het middenveld. Advocaat haalde de spelmaker van OGC Nice in de pauze naar de kant. Tonny Vilhena kwam voor Sneijder in de ploeg. Vermoedelijk staat Vilhena tegen Bulgarije in de basis.

Marco van Ginkel neemt op het middenveld de plek over van Kevin Strootman, vermoedt het AD. Laatstgenoemde mist de clash met Bulgarije vanwege een schorsing. Bruno Martins Indi zou de plek van Wesley Hoedt innemen in de defensie.

Georginio Wijnaldum vormt met Van Ginkel en Vilhena het middenvelder, terwijl captain Arjen Robben, Vincent Janssen en Quincy Promes de voorin staan. 

Vermoedelijke opstelling Oranje: Cillessen, Fosu-Mensah, De Vrij, Martins Indi, Blind, Wijnaldum, Van Ginkel, Vilhena, Robben, Janssen en Promes

Update 13.52: Advocaat heeft zaterdagmiddag tijdens een persconferentie bevestigd dat Vilhena inderdaad in de basis staat tegen Bulgarije. "Dat kan ik wel zeggen", aldus de oefenmeester. De Feyenoord-middenvelder vervangt Kevin Strootman. Zijn exacte opstelling wilde Advocaat volgens de NOS nog niet prijsgeven. De kans is aanwezig dat Kenny Tete in de basis staat. Donderdagavond was hij niet fit.