Hasselbaink vindt nieuwe uitdaging in Engeland: 'Een inspirerende leider'

Hasselbaink vindt nieuwe uitdaging in Engeland: 'Een inspirerende leider'

Gepubliceerd: maandag 4 september 2017 om 18:30ma 04-09-2017 om 18:30

Jerrel Hasselbaink heeft een nieuwe club gevonden. De Nederlandse oud-spits gaat als manager aan de slag bij Northampton Town, dat uitkomt in de League One, het derde Engelse niveau.

Hasselbaink tekent een contract voor drie jaar bij Northampton. Hij is de opvolger van Justin Edinburgh, die op 31 augustus aan de kant werd geschoven. De voormalig Oranje-international stond eerder aan het roer bij Burton Albion en Queens Park Rangers, waar hij in november werd ontslagen.

"Wij hadden twee kandidaten waar we aanvankelijk mee in gesprek wilden. Daarna werd Jimmy onze topkandidaat, dus we zijn tevreden", laat voorzitter Kelvin Thomas van Northampton weten op de clubsite. "Hij is een inspirerende leider, iemand die recent succes heeft gehad op dit niveau. We denken dat hij hier goed past."

Daarmee stopt de lofzang aan het adres van Hasselbaink nog niet. "Hij is een manager die veel vertrouwen en geloof schenkt aan zijn spelers, hij kan het potentieel in onze selectie gaan benutten", besluit de preses. Hasselbaink was eerder nog in beeld bij Oxford United, maar daar viel hij buiten de boot.

Northampton is momenteel de hekkensluiter in de League One. Na vier duels heeft de ploeg nog nul punten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws