Lewandowski kritisch op Bayern: Voor die prijzen haal je geen wereldklasse

Lewandowski kritisch op Bayern: "Voor die prijzen haal je geen wereldklasse"

09-09-2017 09:13
19

Robert Lewandowski kan zich niet geheel vinden in het transferbeleid van zijn club Bayern München. Der Rekordmeister geeft in vergelijking met andere Europese topclubs weinig geld uit en de Poolse spits vraagt zich af of dat wel zo verstandig is.

"Bayern heeft deze zomer niet meer dan veertig miljoen voor één speler (voor Corentin Tolisso, red.) betaald, terwijl dat in het hedendaagse voetbal een gemiddelde prijs is", aldus Lewandowski in gesprek met Der Spiegel. "Maar hiervoor haal je geen spelers van wereldklasse, terwijl we dat soort spelers nodig hebben om niet achterop te raken. Bayern zou meer energie moeten steken in het binnenhalen van dat soort spelers."

Lewandowski vindt echter niet dat de regerend Bundesliga-kampioen Paris Saint-Germain achterna moet gaan. "Zij hebben wel spelers van wereldklasse gekocht, maar je moet nog maar afwachten of ze daarvan een team kunnen maken. Bayern is als team veel beter ingespeeld op dit moment." Lewandowksi heeft geen goed woord over voor de exorbitante uitgaven van PSG. "De UEFA en de FIFA moeten hier toch echt iets aan gaan doen. Voetbal is puur kapitalisme geworden. Het gaat tegenwoordig alleen maar om geld verdienen."