Ploeggenoten lyrisch over debuterende Sánchez: 'Zo sterk en zelfverzekerd'

Ploeggenoten lyrisch over debuterende Sánchez: 'Zo sterk en zelfverzekerd'

10-09-2017 16:10
14

Davinson Sánchez is erg blij met zijn debuut voor Tottenham Hotspur, maar ook ploeggenoten Jan Vertonghen en Christian Eriksen maken een vreugdesprongetje. De van Ajax overgekomen Sánchez blonk zaterdag direct uit in het duel met Everton (0-3 winst).

"Het was een perfect debuut. Als je zulke spelers om je heen hebt staan, is het voor mij ook veel gemakkelijker. We hebben zo veel kwaliteit en hebben zo'n goede mentaliteit", meent Sánchez. Met de 0-3 winst hielden Sánchez en co. het Spurs-doel schoon. "Dat is altijd heel belangrijk. Ik ben heel blj met deze overwinning."

"Hij deed het erg goed", reageert collega-verdediger Vertonghen. "Het was voor hem lastig om erin te komen tegen Everton, maar met drie verdedigers in het centrum was het voor hem makkelijker. Het is goed om wat steun te krijgen, hij deed het erg goed naast Toby en mij."

Ook Eriksen is lyrisch over Sánchez. "Hij speelde erg sterk, erg zelfverzekerd. Alles was onder controle. Zijn passes waren natuurlijk erg goed, omdat hij van Ajax komt. Eén-op-één is hij erg sterk, hij is snel en hij wordt alleen nog maar beter."