ADO-uitblinker kan niet genieten van remise tegen Ajax: Het is zo oneerlijk

ADO-uitblinker kan niet genieten van remise tegen Ajax: "Het is zo oneerlijk"

17-09-2017 17:52
8

Robert Zwinkels was zondagmiddag een van de uitblinkers bij de clash tussen ADO Den Haag en Ajax (1-1). De ervaren doelman hield tal van ballen tegen en hielp zijn ploeg daarmee aan een punt. Toch kon Zwinkels na afloop niet echt van zijn heldenrol genieten. 

De knieblessure van Ricardo Kishna was namelijk een smet op de middag. Huilend op een brancard werd de aanvaller weggedragen. "Dat greep me wel aan", aldus Zwinkels in gesprek met Voetbal International. "Hij heeft zelf gebeld om hier te kunnen voetballen, het is dan zo oneerlijk. Het is helemaal moeilijk omdat ik zelf ook mijn portie wel gehad heb qua ernstige blessures. Dan raakt het je extra."

Met een paar knappe saves wist Zwinkels ADO in de slotfase te behoeden voor een nederlaag. "Op een gegeven moment kwam ik in een soort flow. Ik kon bijna zien welke kant ze op zouden gaan schieten, alsof alles vertraagd gebeurt. Dan pak je ballen die er normaal gesproken misschien wel in gaan. Als Ajax er nog een had gemaakt, was ik echt doodziek geweest."

Lees ook: Ajax lijdt tweede puntenverlies na bizarre slotfase bij ADO Den Haag