Ajax lijdt tweede puntenverlies na bizarre slotfase bij ADO Den Haag

17-09-2017 16:25
188

Ajax is voor de tweede keer dit seizoen tegen puntenverlies aangelopen. ADO Den Haag hield de bezoekers uit Amsterdam op een 1-1 gelijkspel.

Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht voor Ajax, dat in de beginfase ADO bij de keel greep en niet losliet. Dat resulteerde in een hoop kansen. Na 28 minuten was het uiteindelijk raak. Joël Veltman kopte een vrije trap van Hakim Ziyech in de lange hoek: 0-1. Het was alweer de 100ste goal waarbij Ziyech betrokken was. Daar had hij 137 Eredivisie-duels voor nodig.

Zo voorspoedig als het in de eerste helft ging, zo moeizaam ging het na rust bij Ajax. De Amsterdammers raakten het initiatief meteen kwijt, mede door de strijdlust van invaller Erik Falkenburg. De zomerversterking loste de niet okselfrisse Lex Immers af in de rust.

Na een uur spelen knalde Falkenburg de bal op de lat en dat bleek het startschot van een hete tweede helft, waarin ADO twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte kwam. Bjorn Johnsen schoot de bal onberispelijk achter André Onana. Kort daarvoor had uitblinker Frenkie de Jong nog de lat geraakt namens Ajax.

Op het moment dat het écht moest, kroop Ajax weer uit zijn schulp. Pogingen voor Klaas-Jan Huntelaar, Amin Younes en Kasper Dolberg werden echter gestopt door doelman Robert Zwinkels. Daardoor bleef het bij 1-1 in Den Haag. Na afloop zal het behalve over het gelijkspel ook gaan over de blessure van Ricardo Kishna. De invaller viel na twintig minuten met een op het oog zware knieblessure.