De Jong foetert na blamerende uitschakeling: Dit slaat helemaal nergens op

De Jong foetert na blamerende uitschakeling: "Dit slaat helemaal nergens op"

19-09-2017 23:36
27

De Graafschap-trainer Henk de Jong was ontstemd na de bekeruitschakeling van zijn ploeg tegen Kozakken Boys. De Doetinchemmers werden uitgeschakeld na strafschoppen.

"Natuurlijk ben ik boos, dit slaat helemaal nergens op. Dit is kloten voor de hele club en voor de jongens ook. Die balen er net zo van", zegt De Jong na de uitschakeling in de eerste ronde op de website van De Graafschap. "Dit is een hele vervelende avond. Dit verhaal herhaalt zich, omdat we het hebben weggegeven."

"We gaven weinig kansen weg en kregen zelf aardig wat kansen. Die moet je dan wel binnen schieten. Dat zie je in de competitie, maar nu ook in de beker. Ik vind dit wel een afgang, vooral door de manier waarop we verliezen", aldus De Jong, die zijn ploeg na strafschoppen uiteindelijk ten onder zag gaan. "Er zijn ook jongens die geen penalty wilden nemen. Dat vind ik jammer. Een penalty neem je als je goed penalty's kan nemen. Dit zie je ook gebeuren met kansen afmaken; je moet die bal erin willen schieten. Daar moet wat aan gebeuren."